
材料 Ingredients
パスタ・・・・・・160g
キャベツ・・・・・・・100g
しらす・・・・・・50g
透明醤油でつくっただし醤油・・・・・・小さじ4(24g)
バター・・・・・15g
にんにく・・・・・少々
Pasta-160g
Cabbage-100g
Shirasu seaweed-50g
Dashi clear soy sauce -4 tsps (24g)
Butter-15g
Garlic-small amount
作り方 Preparation
Step ①
鍋に湯を沸かして塩を入れ、パスタを茹でる。
Step ②
キャベツはさっと茹でて食べやすい大きさに切る。にんにくは刻んでおく。
Step ③
フライパンにバターを熱し、焦がさないようににんにくを炒める。香りがたったら切ったキャベツとしらすを入れ、さっと炒める。
Step ④
茹でて湯をきったパスタを入れ、透明醤油でつくっただし醤油を加えて味がなじむように混ぜ、器に盛り付けて完成。
1) Boil water in a pot, add salt and cook pasta.
2) Boil cabbage quickly and cut into bite-size pieces. Chop the garlic.
3)Heat butter in a frying pan and saute garlic without burning. When fragrant, add chopped cabbage and shirasu and saute quickly.
4)Add the pasta that has been boiled and drained, add the dashi soy sauce made from clear soy sauce, mix to blend the flavors, and serve.