
材料 Ingredients
豚バラ肉・・・・・・120g
キャベツ・・・・・・250g
白ごま・・・・・・適量
黒こしょう・・・・・適量
【A】
透明醤油でつくっただし醤油・・・・・大さじ2(36g)
水・・・・・小さじ1(5g)
片栗粉・・・・小さじ1(3g)
ごま油・・・・・小さじ1/2(2g)
Pork belly-120g
Cabbage-250g
White sesame seeds-small amount
Black pepper-small amount
【A】
Dashi clear soy sauce-2tsps(36g)
Water-1tsps(5g)
Starch-1tsp(3g)
Sesame oil-1/2tsps(2g)
作り方 Preparation
Step ①
豚ばら肉は4cm幅に切り、キャベツはざく切りにする。Aを合わせておく。
Step ②
耐熱容器にキャベツを敷き、豚肉を広げてAをかける。
Step ③
ふんわりとラップをかけて電子レンジ(600W)で6分間熱し、全体を混ぜる。
Step ④
器にキャベツ、豚肉の順番に盛り付け、お好みで白ごまと黒こしょうを振り完成
1) Cut pork belly into 4 cm pieces and cabbage into chunks.
2)Spread the cabbage in a heatproof container, spread the pork and pour A over the cabbage.
3)Cover with fluffy plastic wrap and heat in a microwave oven (600W) for 6 minutes. 4)Sprinkle with white sesame seeds and black pepper to taste.