材料 Ingredients
【A】
●鶏ひき肉…… 75g
●酒……小さじ1(5g)
●片栗粉……小さじ1(3g)
●醤油……小さじ1/2(3g)
●しょうが汁……小さじ1/2(3g)
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●大根……100g
●にんじん……50g
●水……300ml
●醤油……小さじ2(12g)
●煎り酒……小さじ2(10g)
●ネギ……少々
※南関揚げを入れても◎
【A】
●Minced chicken…75g
●Sake…1 teaspoon/5g
●Katakuriko…1 teaspoon/3g
●Soy sauce…1/2 teaspoon/3g
●Ginger juice…1/2 teaspoon/3g
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●Radish…100g
●Carrot…50g
●Water…300ml
●Soy sauce…2 teaspoons/12g
●Irizake…2 teaspoons/10g
●Green onion…a little
作り方 Preparation
Step ①
【A】を混ぜ合わせ、つみれを作る
Step ②
人参、大根はいちょう切りにする
Step ③
鍋に水、②の切った野菜を入れて煮る
Step ④
火が通ったら①のつみれを丸く成形して加える
Step ⑤
つみれに火が通ったら、醤油、煎り酒を加えてひと煮たちさせる
器に盛り、切ったねぎを散らせば完成
1) Mix 【A】 to make tsumire.
2) Cut carrots and radish into chunks.
3) Put water and 2) chopped vegetables in a pot and simmer.
4) When cooked, form the tsumire from 1) into rounds and add them to the pot.
5) When the tumire are cooked, add soy sauce and Irizake and bring to a boil. Serve in a bowl and sprinkle with chopped green onions.