
材料 Ingredients
●じゃがいも・・・・・3個(300g)
●きゅうり・・・・1/2本(60g)
●ハム・・・・2枚
●マヨネーズ・・・・・大さじ2
●透明醤油でつくった柚子舞うぽん酢・・・・・大さじ1~2(15~30g)
●大葉・・・・・1枚
●ごま・・・・・適量
Potatoes-3pcs (300g)
Cucumber-1/2pcs (60g)
Ham-2 pieces
Mayonnaise-2 tbsps
Yuzu ponzu clear soy sauce-1-2 tbsps(15-30g)
Leaves-1piece
Sesame-appropriate amount
作り方 Preparation
Step①
きゅうりは薄く切って塩もみしてしばらく置いておく。ハムは1cm角に切る。
Step②
じゃがいもは皮をむき、ラップをしてレンジで柔らかくなるまで加熱する(3~4分くらい)
Step③
ボウルに②のじゃがいもをつぶし、水気を絞ったきゅうりとハムを入れる。
Step④
③にマヨネーズと透明醤油でつくったゆず舞うぽん酢を入れて混ぜる。
Step⑤
器に盛って、刻んだ大葉とごまを振りかければ完成。
1) Cut cucumber into thin slices, blanch with salt and set aside for a while. Cut ham into 1 cm cubes.
2) Peel potatoes, cover with plastic wrap and microwave until tender.
3) In a bowl, mash the potatoes from ② and add the drained cucumber and ham. 4) Add mayonnaise and yuzu-maiu ponzu made from clear soy sauce.
4) Mix ③ with mayonnaise and yuzu- clear soy sauce.
5)Serve in bowls and sprinkle with chopped shiso leaves and sesame seeds to complete the dish.