
材料 Ingredients
ご飯・・・・・500g
ベーコン・・・・・60g
たまねぎ・・・・・約30g
キャベツ・・・・・50g
大葉・・・・・3枚
にんにく・・・・・1片
ごま油・・・・・大さじ1(12g)
卵・・・・1個
透明醤油でつくった柚子舞うぽん酢・・・・大さじ4(60g)
Rice-500g
Bacon-60g
Onion-about 30g
Cabbage-50g
Oshiba leaves-3pcs
Garlic-1pcs
Sesame oil-1tbsp (12g)
Egg-1pcs
Clear yuzu ponzu soy sauce- 4tbsps (60g)
作り方 Preparation
Step ①
ベーコンは細切り、にんにく・玉ねぎはみじん切り、キャベツは小さく切っておく。大葉は千切りにし、飾り用に少し分けておく。
Step ②
ご飯は溶いた卵と一緒に混ぜておく。フライパンにごま油を熱し、にんにくを入れて弱火で炒める。
Step ③
にんにくの香りが出てきたら、玉ねぎ・ベーコン・キャベツを入れて強火でよく炒める
Step ④
ベーコンに焼き色がついたら、ご飯を加えて全体的に混ざったら透明醤油でつくった柚子舞うぽん酢を加えて、フライパンをあおり、最後に青しそを加える。
Step ⑤
器に盛り、飾り用に分けておいた青しそをのせれば完成。
1) Cut bacon into small pieces, mince garlic and onion, and cut cabbage into small pieces. Cut shiso leaves into thin strips and reserve some for garnish.
2)Mix rice with beaten egg. Heat sesame oil in a frying pan, add garlic and saute over low heat.
3)When the garlic is fragrant, add onion, bacon and cabbage and saute well over high heat.
4) When the bacon is browned, add rice and mix well.
5) Serve in serving bowls and top with the shiso leaves that have been set aside for garnish.