top of page

マグロの漬け/Marinated Tuna with Clear Soy Sauce

Serves:

2人前:2 servings

products:

透明醤油/Clear soy sauce

材料 Ingredients

  • マグロ(ブロック)・・・・・200g

  • 透明醤油・・・・・大さじ3(54g)

  • みりん・・・・・大さじ1(18g)

  • 酒・・・・・大さじ1(15g)


  • Tuna (block)-200g

  • Clear soy sauce-3 tbsp (54g)

  • Mirin-1 tbsp (18g)

  • Sake-1 tbsp (15g)

作り方 Preparation

Step ①


マグロは一口大のサイコロ状に切る


Step ②


みりんと酒を混ぜてレンジで加熱し、アルコール分を飛ばす。粗熱を取ったら透明醤油を加える。


Step ③


ジップ付きの袋に②と切ったマグロを入れてよく揉み、冷蔵庫で20分~30分置いたら完成。


1) Cut tuna into bite-sized dice.

2) Mix mirin and sake and heat in microwave to remove alcohol. Remove from heat and add clear soy sauce.

3) Put ② and the cut tuna into a zipped bag, rub well, and place in the refrigerator for 20 to 30 minutes.

bottom of page