
材料 Ingredients
さつまいも・・・・・・・・500g
サラダ油・・・・・・・・・適量
ごま(黒)・・・・・・・・・少々
【A】
砂糖・・・・・・・・・50g
透明醤油・・・・・・・大さじ1
水・・・・・・・・・・10ml
Sweet potatoes -500g
Salad oil -appropriate amount
Sesame(black)-a little
【A】
Sugar-50g
Clear soy sauce-1tbsp
Water-10ml
作り方 Preparation
Step ①
さつまいもは皮をむいて乱切りにし、水にさっとさらしてから水けを拭く。電子レンジ600Wで
2分間加熱する。
Step ②
170℃に熱した揚げ油に①のさつまいもを入れ、竹串がスッと通るまで揚げる。
Step ③
鍋に砂糖、透明醤油、水を入れて中火で煮詰めてたれの色が若干黄色くなり、とろみがついてきたらさつまいもを加えて手早く絡める。
Step ④
クッキングシートを敷いたバットに③を手早く広げ熱いうちにごまを振れば完成。
1) Peel and cut sweet potatoes into pieces and quickly.
and then wipe dry. Microwave at 600W for 2 minutes.
2) Put the sweet potatoes in the oil heated to 170℃ and deep fry until a bamboo skewer comes out clean,
3) Put sugar, clear soy sauce and water in a pan and boil down over medium heat.When the color of the sauce turns slightly yellow and it begins to thicken, add the sweetpotatoes and cook quickly.
4)Spread ③ quickly on a cookie sheet lined baking pan and sprinkle with sesame seeds while still hot.