
材料 Ingredients
<エスプーマ>
お湯(80℃以上)・・・・・大さじ1(15g)
ゼラチン・・・・1g
透明醤油・・・・・10ml
水・・・・・20ml
ローストビーフ・・・・2人前
Hot water (80°C or higher)-1tbsp (15g)
Gelatin-1g
Clear soy sauce-10ml
Water-20ml
作り方 Preparation
エスプーマの作り方
Step ①
ボウルにお湯とゼラチンを入れてダマが無くなるまで混ぜる
Step ②
透明醤油と水も加えてハンドミキサーで15秒ほど混ぜる
Step ③
このままでは泡が消えてしまうので、氷水で冷やしながらさらに1分混ぜる
Step ④
1分混ぜたら氷水につけたまま3分置く
Step ⑤
下にたまった泡を混ぜ込んだら出来上がり ※ローストビーフに合わせるなら、胡椒をふると美味しくいただけます。
1) Put the hot water and gelatin in a bowl and mix until there are no lumps. 2) Add the clear soy sauce and water and mix with a hand mixer for 15 seconds. 3) Since the foam will disappear at this point, mix for another 1 minute while chilling in ice water.
4) After mixing for 1 minute, leave the mixture in ice water for 3 minutes.
5) Mix in the foam that has accumulated below and serve.